A causa de reiterades inquietuds referent als pagaments de lloguers, hipoteques, autònoms i protecció a consumidor, us facilitem enllaç a el Reial decret llei 11/2020, de 31 de març, pel qual s'adopten mesures urgents complementàries en l'àmbit social i econòmic per fer front a l'COVID-19.
Us recordem que podeu realitzar totes les seves consultes preferiblement mitjançant el nostre formulari en la secció CONTACTE.

Resum de capítols i seccions més consultades que es reflecteixen en el Reial decret llei 11/2020, de 31 de març.

El capítol 1
Regula un ampli paquet de mesures per donar suport als treballadors, als consumidors, a les famílies i als col·lectius més vulnerables per alleujar la seva situació financera i que puguin disposar d'uns ingressos mínims i contribuir a l'alleujament de les seves despeses fixes és una de les prioritats estratègiques de Govern, especialment rellevant en les circumstàncies actuals, sent d'especial importància l'adopció de mesures que assegurin que no queden en situació d'exclusió com a conseqüència de la crisi sanitària de l'COVID-19.

Secció 1a Mesures adreçades a famílies i col·lectius vulnerables.
Article 1. Suspensió de procediment de desnonament i dels llançaments per a llars vulnerables sense alternativa habitacional.
Article 2. Pròrroga extraordinària dels contractes d'arrendament d'habitatge habitual.
Article 3. Moratòria de deute arrendament.
Article 4. Aplicació automàtica de la moratòria del deute arrendament en cas de grans forquilles i empreses o entitats públiques d'habitatge.
Article 5. Definició de la situació de vulnerabilitat econòmica a l'efecte de obtenermoratorias o ajudes en relació amb la renda arrendatícia de l'habitatge habitual.
Article 8. Modificació excepcional i transitòria de les condicions contractuals d'arrendament en el cas d'arrendadors no compresos entre els recollits en l'article 4 com a conseqüència de l'impacte econòmic i social de l'COVID-19.
Article 9. Aprovació d'una línia d'avals per a la cobertura per compte de l'Estat del finançament a arrendataris en situació de vulnerabilitat social i econòmica com a conseqüència de l'expansió de l'COVID-19.
Article 10. Nou programa d'ajudes per a contribuir a minimitzar l'impacte econòmic i social de l'COVID-19 en els lloguers d'habitatge habitual.
Article 11. Substitució de el programa d'ajuda a les persones en situació de desnonament o llançament del seu habitatge habitual pel nou programa d'ajuda a les víctimes de violència de gènere, persones objecte de desnonament del seu habitatge habitual, persones sense llar i altres persones especialment vulnerables regulat en article següent.
Article 12. Modificació del programa de foment de parc d'habitatge de lloguer.
Article 16. Definició de vulnerabilitat econòmica a l'efecte de la moratòria hipotecària i de l'crèdit de finançament no hipotecària.
Article 19. Moratòria de deute hipotecari.
Article 28. Dret a percepció de el bo social per part de treballadors autònoms que hagin cessat la seva activitat o hagin vist reduïda la seva facturació com a conseqüència de l'COVID-19.
Article 30. Beneficiaris de l'subsidi extraordinari per falta d'activitat per a les persones integrades en el Sistema Especial d'Empleats de Llar d'el Règim General de la Seguretat Social.
Article 33. Subsidi d'atur excepcional per fi de contracte temporal.

Secció 2a Mesures de suport als autònoms.

Secció 3a Mesures de protecció de consumidors.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Al continuar navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació